Meer over mij

untitled-1 Mijn naam is Marion Gottschalk. Woonachtig in het mooie Brabantse ’s-Hertogenbosch. Al zolang mijn eerste herinnering terug gaat was ik bezig met bakken. Zelf je eigen cakejes bakken in de oven van de buurvrouw, want een eigen oven hadden we nog niet. Ik ben heel wat malen met een bakblik over straat naar de buurvrouw gelopen. Het ‘bakvirus’ heeft me daarna nooit meer losgelaten. Van cakes en koekjes tot worstenbroodjes en saucijzenbroodjes. Het brood kwam pas later. Net als bij velen ging het bakken van brood met veel experimenteren en werden triomfen afgewisseld door mislukkingen. Als je eenmaal het bakken van je eigen brood onder de knie hebt is er niets heerlijker dan ’s morgens de dag te beginnen met de geur van (h)eerlijk vers gebakken brood in huis.

Inmiddels zijn mijn beide kinderen op eigen benen en heb ik een lang gekoesterde wens op gepakt om mijn opgedane bakkennis te delen in workshops. Op een mooie locatie vind ik het heerlijk om mijn cursisten een gezellige dag te bezorgen en tegelijkertijd mijn bakervaring te delen.

Voor al mijn broden werk ik hoofdzakelijk met biologisch meel en bloem van de Korenmolen Nooit Gedagt uit Woudrichem. Een brood is een ambachtelijk product en ambachtelijk geproduceerde eerlijke ingrediënten horen daar vanzelfsprekend bij.  Keuze uit vele variaties zijn mogelijk.

Ik kijk er naar uit u bij één van mijn workshops te mogen verwelkomen.

Marion

devider