Een workshop bij Bread & Cookies is een gezellig dagje uit met vrienden, familie of nieuwe mensen die je bij ons ontmoet. Na ontvangst met een kopje koffie of thee en iets lekkers gaan we van start met de workshop. Alle stappen worden zorgvuldig uitgelegd en in praktijk gebracht. Tussen de middag is er een heerlijke lunch met -hoe kan het ook anders- diverse soorten zelfgebakken brood. Aan het einde van de dag neem je altijd je zelfgebakken (h)eerlijke creaties mee naar huis om het thuisfront al vast een voorproefje te geven op wat hen voortaan te wachten staat!
Een workshop heeft minimaal 6 en maximaal 9 deelnemers, zodat er altijd voldoende aandacht is om iedereen persoonlijk te begeleiden. Wil je met een besloten groep komen of heb je iets te vieren? In overleg kunnen we samen een keuze maken voor het programma. Het maximale aantal personen is dan 10 personen (afhankelijk van het programma). Wil je een besloten workshop met minder dan 8 personen dan wordt de prijs berekend voor 8 personen. Voor meer informatie kun je me altijd even bellen of een email sturen naar info@bread-cookies.nl Gedurende het jaar kan het aanbod van workshops wisselen. Houd onze site dus in de gaten voor nieuwe data en nieuwe workshops. Momenteel is er keuze uit 6 verschillende workshops met daar onder de vermelde geplande data. Verder is er voor groepen vanaf 6 personen de mogelijkheid om een zelf gekozen workshop en datum uiteraard in overleg te prikken van maandag t/m zondag.

Basis Broodbakken
Ben je nog niet bekend met het bakken van brood of wil je de basisbeginselen goed leren? Dan is deze basisworkshop iets voor jou. Wij bakken tijdens deze workshop, vloer- en busbroden al dan niet gevuld met heerlijke zaden, pitten en/of noten. Ook speltbrood behoort tot de mogelijkheden. Uiteraard neem je alle zelfgebakken broden mee naar huis.
Tijd: van 9:30 tot 15.30 uur (inclusief een heerlijke lunch)
Kosten: € 90,00 per persoon
Beschikbare data:
Zaterdag 30 september (vol)
Zondag 1 oktober (vol)
Zaterdag 4 november (vol)
Zaterdag 3 februari (vol)
Zondag 4 februari (nog 8 plaatsen)
Donderdag 29 februari (nog 8 plaatsen)
Zaterdag 9 maart (nog 8 plaatsen)
Zondag 10 maart (nog 8 plaatsen)
Keuzedatum in overleg

Workshop VIVA ITALIA
We maken overheerlijke olijvenboules (zie foto) de topper van onze lunchtafel en fantastisch leuke broodjes met zongedroogde tomaatjes, parmezaanse kaas en zonnebloempitten Smaakt voortreffelijk bij een glaasje wijn of gewoon voor de lekkere trek. Een heerlijke bakdag welke je 's-avonds thuis kunt afsluiten met heerlijke zelfgebakken broodjes voor bij de borrel of voor een luxe lunch
Tijd: van 9.30 tot 15.30 uur (inclusief een heerlijke lunch)
Kosten: € 90,00 per persoon
Beschikbare data:
Zondag 29 oktober (vol)
Vrijdag 22 maart (nog 8 plaatsen)
Keuzedatum in overleg

STOKBROOD EN HARTIG BROOD
Tijdens deze workshop gaan we 2 overheerlijke knisperende stokbroden bakken en als je die hebt geproefd wil je geen andere meer. Verder een heerlijke rijk gevulde hartige krans of stok welke een lust is voor het oog. Overheerlijk en prachtig voor speciale gelegenheden. Zo steel je de show met jouw eigen creaties
Tijd: van 9.30 uur tot 15.30 uur (inclusief een heerlijke lunch)
Kosten € 90,00 per persoon
Beschikbare data:
Zondag 5 november (nog 5 plaatsen)
Zondag 3 maart (nog 8 plaatsen)
Keuzedatum in overleg

KLEINE BROODJES
Deze workshop maken we een plaat vol met heerlijke amandelkaneelbroodjes en een plaat vol hartige broodjes. Dus voor elk wat wils. Je hoeft ze niet allemaal tegelijk op te eten en kunt ze gemakkelijk in de vriezer bewaren zodat je er op ieder gewenst moment weer van kunt genieten.
Tijd: van 9:30 tot 15.30 uur (inclusief een heerlijke lunch)
Kosten: € 90,00 per persoon
Beschikbare data:
Zondag 18 februari (nog 3 plaatsen)
Donderdag 14 maart (nog 8 plaatsen)
Keuzedatum in overleg

Workshop Desembrood
Tijdens deze workshop leer je een ambachtelijk zuurdesembrood bakken. Je leert je eigen zuurdesem maken en hoe deze te onderhouden. Uiteraard krijg je wat van mijn moederdesem mee naar huis zodat je thuis gelijk aan de slag kunt. Je dient al wel ervaring te hebben met broodbakken en is niet geschikt voor beginners. Mijn advies is om eerst de workshop Basisbrood te volgen.
Tijd: van 9.30 tot 15.30 uur (inclusief een heerlijke lunch)
Kosten: € 90,00 per persoon
Beschikbare data:
Zaterdag 7 oktober (vol)
Zaterdag 13 april (nog 8 plaatsen)
Keuzedatum in overleg

VLECHTBROOD EN TIJGERBROOD
Op deze workshop maken we een mooi vlechtbrood indien gewenst gedecoreerd met zaadjes. Leuk voor Pasen op de lunchtafel. Tevens maken we een heerlijk tijgerbrood.
Tijd: van 9.30 tot ong. 15.30 uur (inclusief een heerlijke lunch)
Kosten: € 90,00 per persoon
Beschikbare data:
Zaterdag 17 februari (vol)
Zondag 24 maart (nog 8 plaatsen)
Keuzedatum in overleg
Tijdens de workshops bakken we brood af op steen (zgn. chamottesteen) in een Rofco B40 oven. Een oven die volgens het aloude principe van een houtoven werkt.
Ben je enthousiast geworden na het bakken van je eigen brood, dan kun je de meest standaard producten zoals rijsmandjes, meel, deegschrapers en dergelijke na afloop van de workshop kopen. Zo kun je je opgedane kennis meteen thuis in praktijk brengen.
In de Algemene voorwaarden kun je meer vinden over de manier waarop ik werk.
