Een workshop bij Bread & Cookies is een gezellig dagje uit met vrienden, familie of nieuwe mensen die je bij ons ontmoet. Na ontvangst met een kopje koffie of thee en iets lekkers gaan we van start met de workshop. Alle stappen worden zorgvuldig uitgelegd en in praktijk gebracht. Tussen de middag is er een heerlijke lunch met -hoe kan het ook anders- diverse soorten zelfgebakken brood. Aan het einde van de dag neem je altijd je zelfgebakken (h)eerlijke creaties mee naar huis om het thuisfront al vast een voorproefje te geven op wat hen voortaan te wachten staat!

Een workshop heeft minimaal 6 en maximaal 9 deelnemers, zodat er altijd voldoende aandacht is om iedereen persoonlijk te begeleiden. Wil je met een besloten groep komen of heb je iets te vieren? In overleg kunnen we samen een keuze maken voor het programma. Het minimale aantal personen is dan 6 en het maximale aantal is 10 personen (afhankelijk van het programma). Voor meer informatie kun je me altijd even bellen of een email sturen naar info@bread-cookies.nl  Gedurende het jaar kan het aanbod van workshops wisselen. Houd onze site dus in de gaten voor nieuwe data en nieuwe workshops. Momenteel is er keuze uit 6 verschillende workshops  met daar onder de vermelde geplande data. Verder is er voor groepen vanaf 6 personen de mogelijkheid om een zelf gekozen workshop en datum uiteraard  in overleg te prikken van maandag t/m zondag.

5BBE509D-B7A3-415D-9EC8-ECB7995BD8C2

Basis Broodbakken

Ben je nog niet bekend met het bakken van brood of wil je de basisbeginselen goed leren? Dan is deze basisworkshop iets voor jou. Wij bakken tijdens deze workshop, vloer- en busbroden al dan niet gevuld met heerlijke zaden, pitten en/of noten. Ook speltbrood behoort tot de mogelijkheden. Uiteraard neem je alle zelfgebakken broden mee naar huis.

Tijd: van 9:30 tot 16:00 uur (inclusief een heerlijke lunch)

Kosten: € 75,00 per persoon

Beschikbare data:

Vrijdag 30 september (vol)
Zondag 2 oktober
Zaterdag 22 oktober (vol)
Zaterdag 12 november
Zondag 13 november

Keuzedatum in overleg

IMG_0309 - kopie

Workshop VIVA Italia

We maken overheerlijke olijvenboules (zie foto) de topper van onze lunchtafel en fantastisch leuke broodjes met zongedroogde tomaatjes, parmezaanse kaas en zonnebloempitten Smaakt voortreffelijk bij een glaasje wijn of gewoon voor de lekkere trek. Een heerlijke bakdag welke je 's-avonds thuis kunt afsluiten met heerlijke zelfgebakken broodjes voor bij de borrel.

Tijd: van 9.30 tot 16:00 uur (inclusief een heerlijke lunch)

Kosten: € 75,00 per persoon

Beschikbare data:

Zondag 16 oktober (vol)
Vrijdag 4 november
Zaterdag 5 november

 

Keuzedatum in overleg 

 

1DFC46CD-12E7-4704-A6DD-F41250982D81

STOKBRODEN EN GEDRAAIDE PESTOBRODEN

Tijdens deze workshop gaan we knisperende stokbroden en heerlijke met noten gevulde pestobroden met door mij zelfgemaakte pesto maken. Overheerlijk en prachtig voor speciale gelegenheden. Uiteraard zijn de pestobroden ook prima te serveren bij een borrel. Zo steel je de show met jouw eigen creaties

Tijd: van 9.30 uur tot 16.00 uur (inclusief een heerlijke lunch)

Kosten € 75,00 per persoon

Beschikbare data:

Zaterdag 15 oktober

Keuzedatum in overleg

 

IMG_0792

Workshop Kleine broodjes

Wat is er leuker dan een ontbijt, lunch of diner aan te kleden met allerlei zelfgebakken (luxe) broodjes. Tijdens deze workshop leer je de basis van het bakken van kleine broodjes, hartig of zoet met verse ingrediënten, zoals pesto,kaas, kruiden etc. Aan het einde van de dag ga je naar huis met een volle tas met overheerlijke broodjes.

Tijd: van 9:30 tot 16:00 uur (inclusief een heerlijke lunch)

Kosten: € 75,00 per persoon

Beschikbare data:

Zaterdag 1 oktober 

Keuzedatum in overleg

 

IMG_0212

Workshop Desembrood

Tijdens deze workshop leer je een ambachtelijk zuurdesembrood bakken. Niets geen gist, maar brood gemaakt van zuurdesem. Je leert je eigen zuurdesem maken en hoe deze te onderhouden. Vervolgens leer je hoe je met dit zuurdesem je eigen heerlijke brood kunt maken. Uiteraard krijg je wat van mijn moederdesem mee naar huis zodat je thuis gelijk aan de slag kunt.

Tijd: van 9.30 tot 16:00 uur (inclusief een heerlijke lunch)

Kosten: € 75,00 per persoon

Beschikbare data:

Zaterdag 29 oktober
Zaterdag 28 januari

Keuzedatum in overleg

ECDB9E0B-0E26-45F8-9792-3AAF3AEF66F0

INSPIRATIE VOOR KERST

Op veler verzoek deze nieuwe workshop. We gaan een leuke kerstkrans maken welke je naar eigen keuze mag decoreren (zie foto) Uiteraard mag een kerststol niet ontbreken op de kersttafel welke je naar keuze mag maken met of zonder spijs. Nu oefenen zodat je in de decembermaand je eigen baksels op tafel kunt zetten.

Tijd: van 9.30 tot ong. 16.00 uur (inclusief een heerlijke lunch)

Kosten: € 75,00 per persoon

Beschikbare data:

Zondag 23 oktober(vol)
Vrijdag 18 november
Vrijdag 25 november (vol)
Zaterdag 26 november
Zondag 27 november 

Keuzedatum in overleg

Tijdens de workshops bakken we brood af op steen (zgn. chamottesteen) in een Rofco B40 oven. Een oven die volgens het aloude principe van een houtoven werkt.
Ben je enthousiast geworden na het bakken van je eigen brood, dan kun je de meest standaard producten zoals rijsmandjes, meel, deegschrapers en dergelijke na afloop van de workshop kopen. Zo kun je je opgedane kennis meteen thuis in praktijk brengen.

In de Algemene voorwaarden kun je meer vinden over de manier waarop ik werk.

devider