Een workshop bij Bread & Cookies is een gezellig dagje uit met vrienden, familie of nieuwe mensen die je bij ons ontmoet. Na ontvangst met een kopje koffie of thee en iets lekkers gaan we van start met de workshop. Alle stappen worden zorgvuldig uitgelegd en in praktijk gebracht. Tussen de middag is er een heerlijke lunch met -hoe kan het ook anders- diverse soorten zelfgebakken brood. Aan het einde van de dag neem je altijd je zelfgebakken (h)eerlijke creaties mee naar huis om het thuisfront al vast een voorproefje te geven op wat hen voortaan te wachten staat!

Een workshop heeft minimaal 6 en maximaal 9 deelnemers, zodat er altijd voldoende aandacht is om iedereen persoonlijk te begeleiden. Wil je met een besloten groep komen of heb je iets te vieren? In overleg kunnen we samen een keuze maken voor het programma. Het maximale aantal personen is dan 10 personen (afhankelijk van het programma). Wil je een besloten workshop met minder dan 8 personen dan wordt de prijs berekend voor 8 personen. Voor meer informatie kun je me altijd even bellen of een email sturen naar info@bread-cookies.nl  Gedurende het jaar kan het aanbod van workshops wisselen. Houd onze site dus in de gaten voor nieuwe data en nieuwe workshops. Momenteel is er keuze uit 6 verschillende workshops  met daar onder de vermelde geplande data. Verder is er voor groepen vanaf 6 personen de mogelijkheid om een zelf gekozen workshop en datum uiteraard  in overleg te prikken van maandag t/m zondag.

5BBE509D-B7A3-415D-9EC8-ECB7995BD8C2

Basis Broodbakken

Ben je nog niet bekend met het bakken van brood of wil je de basisbeginselen goed leren? Dan is deze basisworkshop iets voor jou. Wij bakken tijdens deze workshop, vloer- en busbroden al dan niet gevuld met heerlijke zaden, pitten en/of noten. Ook speltbrood behoort tot de mogelijkheden. Uiteraard neem je alle zelfgebakken broden mee naar huis.

Tijd: van 9:30 tot ong. 15.30 uur (inclusief een heerlijke lunch)

Kosten: € 95,00 per persoon

Beschikbare data:

Zondag 4 februari (vol)
Zaterdag 2 maart (vol)
Zondag 3 maart (vol)
Zondag 10 maart (vol)
Zaterdag 23 maart (vol)
Zondag 24 maart (vol )
Zondag 17 maart extra ingepland (nog 2 plaatsen)
Zondag 14 april (nog 4 plaatsen)
Zaterdag 20 april (nog 5 plaatsen)
Zaterdag 4 mei (nog 8 plaatsen)
Zondag 5 mei (nog 8 plaatsen)

Keuzedatum in overleg

IMG_0309 - kopie

Workshop VIVA ITALIA

We maken overheerlijke olijvenboules (zie foto) de topper van onze lunchtafel en fantastisch leuke broodjes met zongedroogde tomaatjes, parmezaanse kaas en zonnebloempitten Smaakt voortreffelijk bij een glaasje wijn of gewoon voor de lekkere trek. Een heerlijke bakdag welke je 's-avonds thuis kunt afsluiten met heerlijke zelfgebakken broodjes voor bij de borrel of voor een luxe lunch

Tijd: van 9.30 tot ong. 15.30 uur (inclusief een heerlijke lunch)

Kosten: € 95,00 per persoon

Beschikbare data:

Zaterdag 17 februari (vol)
Zondag 21 april (nog 5 plaatsen)

Keuzedatum in overleg 

 

1DFC46CD-12E7-4704-A6DD-F41250982D81

STOKBROOD EN HARTIG BROOD

Tijdens deze workshop gaan we 2 overheerlijke knisperende stokbroden bakken en als je die hebt geproefd wil je geen andere meer. Verder een heerlijk rijk gevuld hartig brood met o.a. mijn zelfgemaakte pesto. Overheerlijk voor speciale gelegenheden.  Zo steel je de show met jouw eigen creaties

Tijd: van 9.30 uur tot ong. 15.30 uur (inclusief een heerlijke lunch)

Kosten € 95,00 per persoon

Beschikbare data:

Vrijdag 9 februari (vol)
Zaterdag 16 maart (vol)
Zaterdag 27 april (nog 4 plaatsen)

 

 

Keuzedatum in overleg

 

51353011_254191312136156_365243225946860622_n

KLEINE BROODJES

Deze workshop maken we een plaat vol met heerlijke amandelkaneelbroodjes en een plaat vol hartige broodjes.  Dus voor elk wat wils. Je hoeft ze niet allemaal tegelijk op te eten en kunt ze gemakkelijk in de vriezer bewaren zodat je er op ieder gewenst moment  weer van kunt genieten.

Tijd: van 9:30 tot ong. 15.30 uur (inclusief een heerlijke lunch)

Kosten: € 95,00 per persoon

Beschikbare data:

Zondag 18 februari (vol)
Donderdag 14 maart (nog 2 plaatsen)

 

Keuzedatum in overleg

 

IMG_0212

Workshop Desembrood

Tijdens deze workshop leer je een ambachtelijk zuurdesembrood bakken. Je leert je eigen zuurdesem maken en hoe deze te onderhouden. Uiteraard krijg je wat van mijn moederdesem mee naar huis zodat je thuis gelijk aan de slag kunt. Je dient al wel ervaring te hebben met broodbakken en is niet geschikt voor beginners. Mijn advies is om eerst de workshop Basisbrood te volgen.

Tijd: van 9.30 tot ong. 15.30 uur (inclusief een heerlijke lunch)

Kosten: € 95,00 per persoon

Beschikbare data:

Zaterdag 13 april (vol)

Keuzedatum in overleg

320AA1D4-EE30-49EC-9554-B271642845A5

INSPIRATIE VOOR PASEN

Op deze workshop maken we een mooi vlechtbrood indien gewenst gedecoreerd  met zaadjes. Leuk voor Pasen op de lunchtafel. Het tweede brood blijft nog een verrassing

Tijd: van 9.30 tot ong. 15.30 uur (inclusief een heerlijke lunch)

Kosten: € 95,00 per persoon

Beschikbare data:

Geen data meer beschikbaar

Keuzedatum in overleg

 

Tijdens de workshops bakken we brood af op steen (zgn. chamottesteen) in een Rofco B40 oven. Een oven die volgens het aloude principe van een houtoven werkt.
Ben je enthousiast geworden na het bakken van je eigen brood, dan kun je de meest standaard producten zoals rijsmandjes, meel, deegschrapers en dergelijke na afloop van de workshop kopen. Zo kun je je opgedane kennis meteen thuis in praktijk brengen.

In de Algemene voorwaarden kun je meer vinden over de manier waarop ik werk.

devider