Een workshop bij Bread & Cookies is een gezellig dagje uit met vrienden, familie of nieuwe mensen die je bij ons ontmoet. Na ontvangst met een kopje koffie of thee en iets lekkers gaan we van start met de workshop. Alle stappen worden zorgvuldig uitgelegd en in praktijk gebracht. Tussen de middag is er een heerlijke lunch met -hoe kan het ook anders- diverse soorten zelfgebakken brood. Aan het einde van de dag neem je altijd je zelfgebakken (h)eerlijke creaties mee naar huis om het thuisfront al vast een voorproefje te geven op wat hen voortaan te wachten staat!

Een workshop heeft minimaal 6 en maximaal 9 deelnemers, zodat er altijd voldoende aandacht is om iedereen persoonlijk te begeleiden. Wil je met een besloten groep komen of heb je iets te vieren? In overleg kunnen we samen een keuze maken voor het programma. Het minimale aantal personen is dan 6 en het maximale aantal is 10 personen (afhankelijk van het programma). Voor meer informatie kun je me altijd even bellen of een email sturen naar info@bread-cookies.nl  Gedurende het jaar kan het aanbod van workshops wisselen. Houd onze site dus in de gaten voor nieuwe data en nieuwe workshops. Momenteel is er keuze uit 6 verschillende workshops  met daar onder de vermelde geplande data. Verder is er voor groepen vanaf 6 personen de mogelijkheid om een zelf gekozen workshop en datum uiteraard  in overleg te prikken van maandag t/m zondag.

5BBE509D-B7A3-415D-9EC8-ECB7995BD8C2

Basis Broodbakken

Ben je nog niet bekend met het bakken van brood of wil je de basisbeginselen goed leren? Dan is deze basisworkshop iets voor jou. Wij bakken tijdens deze workshop, vloer- en busbroden al dan niet gevuld met heerlijke zaden, pitten en/of noten. Ook speltbrood behoort tot de mogelijkheden. Uiteraard neem je alle zelfgebakken broden mee naar huis.

Tijd: van 9:30 tot 15.30 uur (inclusief een heerlijke lunch)

Kosten: € 85,00 per persoon

Beschikbare data:

Zaterdag 25 februari (vol)
Zaterdag 11 maart (vol)
Zondag 26 Maart (vol)
Zaterdag 15 april (vol)
Zondag 16 april (nog 1 plaats)
Vrijdag 19 mei (nog 7 plaatsen)
Zaterdag 27 mei (nog 6 plaatsen)

Keuzedatum in overleg

IMG_0309 - kopie

Workshop VIVA ITALIA

We maken overheerlijke olijvenboules (zie foto) de topper van onze lunchtafel en fantastisch leuke broodjes met zongedroogde tomaatjes, parmezaanse kaas en zonnebloempitten Smaakt voortreffelijk bij een glaasje wijn of gewoon voor de lekkere trek. Een heerlijke bakdag welke je 's-avonds thuis kunt afsluiten met heerlijke zelfgebakken broodjes voor bij de borrel of voor een luxe lunch

Tijd: van 9.30 tot 15.30 uur (inclusief een heerlijke lunch)

Kosten: € 85,00 per persoon

Beschikbare data:

Zaterdag 11 februari (vol)
Zondag 12 maart (vol)
Zaterdag 25 maart (vol)
Zondag 18 juni (nog 1 plaats)

 

 

Keuzedatum in overleg 

 

1DFC46CD-12E7-4704-A6DD-F41250982D81

STOKBROOD EN HARTIG BROOD

Tijdens deze workshop gaan we 2 overheerlijke knisperende stokbroden bakken en als je die hebt geproefd wil je geen andere meer. Verder een heerlijke rijk gevulde hartige krans of stok welke een lust is voor het oog. Overheerlijk en prachtig voor speciale gelegenheden.  Zo steel je de show met jouw eigen creaties

Tijd: van 9.30 uur tot 15.30 uur (inclusief een heerlijke lunch)

Kosten € 85,00 per persoon

Beschikbare data:

Vrijdag 17 maart (vol)
Zaterdag 18 maart (vol)
Zondag 4 juni (vol)
Zondag 11 juni (vol)

Keuzedatum in overleg

 

ECDB9E0B-0E26-45F8-9792-3AAF3AEF66F0

INSPIRATIE VOOR KERST

Op veler verzoek weer een workshop met als thema Kerstmis. Wat we gaan maken blijft vooralsnog een verrassing maar zal een welkome aanvulling zijn op de kersttafel. Je kunt alvast inspiratie opdoen om er vervolgens thuis mee aan de slag te gaan. Gezien de grote belangstelling voor deze workshops kun je nu al inschrijven om verzekerd te zijn van een plaats

Tijd: van 9:30 tot 15.30 uur (inclusief een heerlijke lunch)

Kosten: € 85,00 per persoon

Beschikbare data:

Vrijdag 10 november
Zaterdag 11 november(nog 6 plaatsen)
Zaterdag 25 november (nog 6 plaatsen)
Zondag 26 november

Keuzedatum in overleg

 

IMG_0212

Workshop Desembrood

Tijdens deze workshop leer je een ambachtelijk zuurdesembrood bakken. Je leert je eigen zuurdesem maken en hoe deze te onderhouden. Vervolgens leer je hoe je met dit zuurdesem je eigen heerlijke brood kunt maken. Uiteraard krijg je wat van mijn moederdesem mee naar huis zodat je thuis gelijk aan de slag kunt. Je dient al wel ervaring te hebben met broodbakken en is niet geschikt voor beginners. Mijn advies is om eerst de workshop Basisbrood te volgen.

Tijd: van 9.30 tot 15.30 uur (inclusief een heerlijke lunch)

Kosten: € 85,00 per persoon

Beschikbare data:

Zondag 2 april (vol)
Zondag 14 mei (vol)

Keuzedatum in overleg

670F46A1-B6BF-4C6D-B3A2-5442D99B0219

CIABATTA EN TIJGERBROOD

Op verzoek van cursisten eenmalig deze workshop ingepland.  We maken heerlijk ciabattabrood en een tijgerbrood om van te smullen. Deze workshop vereist wel enige ervaring met broodbakken daar we met een hoge hydratatie werken voor het ciabattabrood.

Tijd: van 9.30 tot ong. 15.30 uur (inclusief een heerlijke lunch)

Kosten: € 85,00 per persoon

Beschikbare data:

Zaterdag 10 juni (vol)

Keuzedatum in overleg

 

Tijdens de workshops bakken we brood af op steen (zgn. chamottesteen) in een Rofco B40 oven. Een oven die volgens het aloude principe van een houtoven werkt.
Ben je enthousiast geworden na het bakken van je eigen brood, dan kun je de meest standaard producten zoals rijsmandjes, meel, deegschrapers en dergelijke na afloop van de workshop kopen. Zo kun je je opgedane kennis meteen thuis in praktijk brengen.

In de Algemene voorwaarden kun je meer vinden over de manier waarop ik werk.

devider